Bedrijfsvoeringmanager

Sinds 2007 heb ik een overstap gemaakt van beleidsadviseur naar lijnmanager in de kwaliteit- en veiligheidszorg. Een bewuste keuze, om ook de besluitvormende kant van organisaties te bekijken en te ontdekken hoe keuzes door het management worden gemaakt inzake verbeteringen, veranderingen, vernieuwingen. Dit heeft mij als bedrijfsvoeringmanager veel inzichten opgeleverd met name over de werking van de systemen binnen bureaucratieën en hun defensieve patronen op verbeteringen, veranderingen en vernieuwingen.

Dit heeft geresulteerd tot ontwikkeling van mezelf naar een integraal bedrijfsvoeringmanager die praktisch is ingesteld, richting geeft, resultaatgericht is met een hands-on-mentaliteit, om met elkaar bouwt aan een efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering, waarbij professionaliteit, klantgericht en kostenbewust handelen de uitgangspunten zijn.

Om resultaatgericht te zijn is van belang om richting te geven en te hebben. Mijn eerste 100 dagen bestaat ook uit het vormgeven en presenteren van een strategische plan met een horizon van 1 tot 5 jaar, waarbij de organisatie mijn ogen en oren zijn. Als instrument put ik uit mijn eigen ervaring uit mijn portfolio ‘Toekomstvisie Strategische Bedrijfsvoering’ gecombineerd met mijn ontwikkeld ‘laveermodel’ over defensieve patronen.
                                                                                                                                                                                                                                                       Terug